O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Προς μείωση των δασμών στα εισαγώμενα από την Ουκρανία προϊόντα

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην ετήσια εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της  Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, αλλά και με την ιδιότητα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικού Εμπορίου, συναντήθηκε χθες με τον Ουκρανό Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Pavlo Sheremeta.
 
Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η επικείμενη έγκριση του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την μείωση των τελωνειακών δασμών σε προϊόντα προέλευσης Ουκρανίας, καθώς και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις.
 
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αρωγός στην προσπάθεια της Ουκρανίας να σταθεροποιήσει την οικονομία της και ως Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνέχεια και των συζητήσεων που έλαβαν χώρα κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου στην Αθήνα, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στην υιοθέτηση του Κανονισμού για την μείωση των τελωνειακών δασμών σε προϊόντα προέλευσης Ουκρανίας».
 
 
Σχόλιο: Το θέμα είναι να κερδίσει κάτι και η Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου