O Ευρωπαϊκός Νότος δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η Γερουσία είπε “ναι” στον Ρέντσι


renzi11111

Ο Ματέο Ρέντσι παρουσίασε τις προγραμματικές διατάξεις της κυβέρνησής του και στη συνέχεια πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία με 169 “ναι” και 139 “όχι”. Συνολικά ψήφισαν 308 μέλη της Γερουσίας.
Ο 39χρονος Πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του ζήτησε ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να έχει την… εξουσιοδότηση για να κάνει πράξη τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που παρουσίασε.
Στην ομιλία του πριν από την ψηφοφορία ο Ρέντσι τόνισε πως είναι ώρα για έργα και όχι για λόγια, ενώ σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησής του είναι να κάνει και πάλι την Ιταλία παγκόσμια δύναμη. Επίσης, υπογράμμισε
πως είναι αποφασισμένος να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει στο πρόγραμμά του και για να το πετύχει θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμη και με το Κίνημα των 5 Αστέρων του Γκρίλο.
Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως ο προκάτοχός του Λέττα, την τελευταία φορά που ζήτησε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης τον περασμένο Δεκέμβριο είχε πάρει περισσότερα “ναι”. Συνολικά είχε 173 “ναι”, ενώ ο Ρέντσι 169.
Την Τρίτη ο Ρέντσι περιμένει ψήφο εμπιστοσύνης και από την ιταλική Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου